SM Alapítvány logó

»Csak az olvassa versemet, ki ismer engem, és szeret«

József Attila


 

1978.09.09.

 

2004.09.09.

 

2007.09.09.

 

2010.10.07.

|...napló...|

 

2004. augusztus 4. „Ma Brnoban voltunk, a MotoGP versenyen. A parkolóból kb. 900 métert kellett sétálni az erdőn át a pályáig. Többször meg kellett állnunk Eszterrel pihenni, mert az én kincsem többször is nagyon elfáradt. Érzem, hogy ez még csak a kezdet… valami közeleg, amit nem tudom, mi, és honnan jön. Rettenetesen tehetetlennek érzem magam, segíteni akarok, de csak annyit tudok csinálni, hogy rám támaszkodhat, és átfogom a derekát, miközben megyünk…”

2005. augusztus 12.
„Ma Eszter mamája hozott egy botot! Tulajdonképpen reálisan nézi a dolgokat, Eszternek tényleg könnyebb így közlekednie. Engem mégis a sírógörcs kerülgetett, amikor megláttam a szerelmemet egy botra támaszkodni. Hirtelen, mintha tíz évet öregedett volna néhány másodperc alatt! Olyan ez, mintha feladnánk a küzdelmet, már az elején… De nem fogom feladni, CSAK AZÉRT SEM! Nem lehet igazuk az orvosoknak, hiszen mindig vannak csodák..!”

2005. szeptember 7. Tegnap Spanyolországba érkeztünk. Eszter bottal ugyan, de egészen szépen sétált! Mintha jobban lett volna! Azután éjszaka arra ébredtem, hogy sír, és rémülten rázogatja a vállamat: „Szívem, zsibbad az oldalam!” Hirtelen azt sem tudtam, hogy hol vagyok… Aztán gyorsan magamhoz tértem. Vizes ruhát hoztam és végigmasszíroztam a végtagjait. Egy óra múlva megnyugodott, és elaludt. Nekem meg közben majd’ megállt a szívem a félelemtől. Nagyon szeretem ezt a lányt, hogyan tudnék neki segíteni???...”

2005. december
20. „Ma bent voltunk a kórházban. Ölben vittem fel a második emeletre, a végén már semmi erőm nem maradt, azt hittem, ott a kövön fogok térdre rogyni. Egy beteghordó srác flegmán kérdezte, hogy miért nem kérünk egy tolókocsit…?! CSAKAZÉRTSEM!!! Nem fogom tolókocsiba tenni a drágámat, azt már nem!!!”

2006. március
13. „Ma megvettük Eszternek a kerekesszékét. Össze kellett dobnunk rá a pénzt, mert a TB persze nem támogatja. A jó édes anyjukat!!! Ennyit a magyar egészségügyi biztosítási rendszerről. A szék, amit vettünk, könnyű, és egyedül is tudja használni, és elfér az egész lakásban (kicsit azért át kellett alakítanunk a szobákat…). A legjobb, hogy még kényelmes is: beleültem, de Eszter mondta, hogy ne szórakozzak, még nézni is rossz…! Persze végül hanyatt estem, ahogy kell… és egy percig nevettünk. Fájt a derekam, mint a fene, de megérte: évek óta nem láttam ilyen felszabadultan nevetni az én kedvesemet…”

2006. szeptember 29. „Sopronban vagyunk, a Lővérekben, kivettünk egy hotelszobát egy hétre. Egy természetgyógyászhoz jöttünk, akinek nagyon jó híre van az alternatív gyógyászatban. Borzasztóan fáradt vagyok, harmadik éjszaka nem alszunk. Esztert én fürdetem, a vécére nem tud egyedül kimenni, a lépcsőn hozom, viszem az ölemben. Néha úgy érzem, hogy nem bírom már tovább. Ilyenkor úgy elszégyellem magam…”

2006. december 11. „Eszter ma el akart menni valahova. Felhívott egy taxistársaságot. Megmondta a diszpécsernek, hogy nagyobb méretű autót szeretne kérni, mivel kerekesszékkel van. És hogy a sofőr legyen szíves, jöjjön fel a második emeletre, és segítsen levinni a széket. Várt huszonöt percet, de nem jött a taxi. Visszahívta a diszpécsert, ahol azt mondták neki, hogy várjon türelemmel, nagy a dugó a városban. Várt még húsz percet, taxi sehol. Megint felhívta a diszpécserüket, aki félrebeszélt, szabadkozott, végül bocsánatot kért, és bevallotta, hogy nem talált olyan sofőrt, aki hajlandó lett volna »kiszállni egy tolószékes utasért«. Eszter percekig sírt, végül felhívott engem. Amikor ezt meghallottam, az első gondolatom az volt, hogy bemegyek, és rájuk borítom az asztalt…”

2007. január 7.
„Ma reggel, miközben teát főztem a reggelihez, lopva Esztert figyeltem. A székében ült, nézte a parkban a munkába sietőket, és közben telefonon egy barátnőjével beszélgetett. Csacsogva mesélt valamit, ami tegnap történt vele. Döbbenetes, hogy képes ennyire vidám maradni az elmúlt két év után! Őszintén irigylem a kitartását és az optimizmusát. Ilyenkor tényleg elhiszem, hogy meg fog gyógyulni! Mert látom, hogy valóban akarja, és mindent megtesz, amit csak kell… gyógytornász, masszőr, vizsgálatok… Rengeteget olvas, az interneten keresi, hogy hol tartanak a kutatások az SM-mel kapcsolatban…”

2007. július 9. „Az alapítvány végülis már egy éve létezik! Már csak egy weblap kéne hozzá!”

 

2007. szeptember 9. „Ma azon gondolkodtunk pókerozás közben, hogy hogyan lehet megoldani végre az adományok küldését.  Beni barátomnak egy hülye szlogen jutott az eszébe: Küldj egy SMS-t, hogy segíts egy SM-est! Úgy röhögtünk, hogy a könnyünk kicsordult. Beninek igaza van: vannak dolgok, amiket csak humorral lehet kibírni…”

2007. december 16. „Ma megjött az első adomány – ötezer forint! Nagyon boldog vagyok, mert visszatért a reményem, hogy vannak még emberek, akik törődnek másokkal…”

 RhinoTours     Eszter a Facebookon     Ajánlott linkek